Beste fietsvakantiebestemmingen in Europa

Beste fietsvakantiebestemmingen in Europa

Europese fietsvakanties bieden een van de beste tijden die je op de fiets kunt hebben. Of het nu gaat om een trainingskamp met je plaatselijke club, een gezinsvakantie, een reis met je fietsvrienden waarbij fietsen niet het hoogste op de agenda staat, of een solo-avontuur in de bergen, het continent is echt een speeltuin voor fietsers.

Je kunt je verwend voelen met de keuze uit de verschillende landen en steden of regio’s, maar hier zijn een paar van onze favorieten. Denkt je erover om je fiets mee te nemen op je volgende vakantie? Bekijk onze uitgebreide gids over hoeveel het kost om je fiets mee te nemen naar het buitenland. 

1.  Girona, Spanje

Als het gaat om Europese fietsbestemmingen, is er één plaats die onmiddellijk in je opkomt: Girona. Het Beverly Hills van het wielrennen, je kunt niet ver gaan zonder een professionele wielrenner te zien, aangezien velen van hen hier wonen, en het is niet moeilijk te zien waarom.

Girona wordt omringd door fantastische en gemakkelijk toegankelijke fietsroutes die vrijwel alle routes bieden die je ooit zou willen of nodig hebt. Er is een echte mix van terreinen in het gebied en de relatief verkeersvrije Catalaanse wegen betekenen dat er weinig gedoe is om de stad uit te komen en de heuvels in te gaan. Girona’s oude stad zelf is een schoonheid en met tal van plaatsen die heerlijk eten en heerlijke koffie serveren, is er een zekere magie aan de plaats.

2.  De Dolomieten, Italië

Enkele van de meest indrukwekkende berggezichten in heel Europa zijn te vinden in de Dolomieten van Italië. Gekenmerkt door de kronkelende, open beklimmingen en onherbergzame rotsachtige rotsen, is de noordoostelijke regio een smeltkroes van culturen, eten en talen, waardoor het echt een unieke fietsbestemming is.

De mengelmoes van Italiaanse en Oostenrijks-Duitse invloeden is duidelijk te zien in de architectuur en de keuken.  De pittoreske gotische kerken fungeren als wachttorens in de bergen, en ook de beste pasta en het lekkerste gebak van heel Europa zijn hier te vinden. Rijk aan fietsroutes, cultuur en eten, de Dolomieten voldoen aan alle eisen.

3.  Algarve, Portugal

Portugal is een fietsbestemming die aan populariteit heeft gewonnen dankzij de grote verscheidenheid aan wegen in het land. Er zijn niet alleen veel beklimmingen, maar ook een enorm scala aan glooiende wegen om jezelf op te testen. Het terrein verschilt niet veel van wat je in de populairste fietsregio’s van het Iberische buurland vindt, maar Portugal voelt net iets minder mainstream aan.

Vooral de Algarve heeft een overvloed aan verschillende wegen en soorten fietsroutes om je te verleiden. Buiten het fietsen is er ook genoeg te eten om je tanden in te zetten (die knagers zullen het druk hebben) en zijn er lokale wijnen te proeven… natuurlijk.

Enkele ideeën voor virtuele recreatie

Wat is sporttoerisme?

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon