Fietsen in VR: wat is het eigenlijk?

Fietsen in VR: wat is het eigenlijk?

Bent je een gepassioneerd fietser? Verlangt je naar de open weg tijdens de wintermaanden en het regenseizoen? Dan hebt je misschien al gehoord over virtual reality fietsoplossingen? De wereld wordt serieus over VR fitness als een zeer boeiende tool om mensen te helpen motiveren om te trainen – wij denken dat je dat ook zou moeten doen.

Wat is VR-Fitness?

De fitnessindustrie kijkt al een aantal jaren naar VR fitnessoplossingen, maar heeft deze nog niet serieus genomen of er niet echt positief op gereageerd.  Tot nu.

Dit jaar is VR Fitness een veelbesproken onderwerp in de sector. Dat komt door nieuwe immersieve fitness training oplossingen zoals Viro Fit die de mogelijkheid hebben om sportschool leden te helpen fitness doelen te bereiken, op een manier dat geen enkele andere indoor workout ooit zou kunnen.

Virtual Reality Fietsen

Een van de toonaangevende oplossingen die de beweging aanvoert, is virtual reality stationair fietsen. VR-fietsen is bedoeld om elementen van fietsen in de echte wereld en VR-gaming te combineren in een stationaire workout.

Het is ook geen bijzonder nieuw concept. VR-fietsoplossingen bestaan al vele jaren, maar pas sinds kort beginnen serieuze sporters zich eindelijk bewust te worden van de mogelijkheden van meeslepende fitness. VR-fietsen is een levensvatbare oplossing geworden om sportschoolleden te helpen fitnessdoelen te bereiken en tegelijkertijd van de ervaring te genieten.

Thuis beginnen wielrenners en andere serieuze fitnessfanaten VR-fietsen te gebruiken als een echt innovatieve oplossing om het meeste uit indoor training te halen. Ontwikkelaars als Viro Fit helpen die betrokkenheid te vergroten door real-world omgevingen te bouwen samen met een web van competitieve elementen om fietsers en sporters te helpen het meeste uit hun dagelijkse workouts te halen.

Het is niet alleen voor buiten het seizoen

Ik wil graag met je delen waarom virtual reality en indoor cycling de perfecte partners zijn voor serieuze fietsers en sporters. Als je net als ik in een land woont waar het weer een grote rol speelt of je naar buiten kan en niet ontzettend nat wordt, gebruik je misschien al een home trainer om te fietsen als het buiten net wat tegenzit met het weer. Het is niet zo goed als het echte werk, maar tijdens weken of maanden van regen en sneeuw, is het alles wat we hebben om de spinnenwebben weg te houden.

Misschien heb je al een grotere financiƫle sprong gemaakt en een smartbike aangeschaft. Dit zijn de fietsen die je helpen om trainingsstatistieken vast te leggen en meer betrokkenheid in je trainingssessie te brengen. Als je van je smartbike houdt, dan weet ik zeker dat je de volgende generatie functies die je kunt krijgen van machines met virtual reality-functionaliteit helemaal geweldig zult vinden.

De nieuwste rage

In een notendop: virtual reality maakt slimme trainingen slimmer. Als je ervoor kiest om indoor te fietsen, dan is het goede nieuws dat het toevoegen van virtual reality-technologie aan je training mensen aantoonbaar helpt om harder en langer te trainen.

VR kan dagelijkse fietssessies competitiever maken, trainingsstatistieken zijn nauwkeuriger en de hele ervaring is gewoon verslavender. Een belangrijke reden voor de verslavende werking is te danken aan de kwaliteit van de graphics – meeslepende ervaringen zijn nu zo goed dat VR veel meer begint aan te voelen als een echte buitenervaring.

Sportevenementen en reizen - Wat heb je nodig als je naar een sportevenement reist?

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon