Hoe train je voor een wielerwedstrijd?

Hoe train je voor een wielerwedstrijd?

Velen van ons raken verslaafd aan fietsen zodra we nieuwe afstanden beginnen af te leggen. Eerst is het misschien naar het werk fietsen. Al snel voltooi je 10 km, 20 km, en misschien zelfs 30 km. Maar als je eenmaal je voeten (figuurlijk) op de grond hebt, is het tijd om sneller te gaan. Fietsen op snelheid is een sensatie als geen ander, en al snel zul je merken dat je van afdalingen afvliegt, voorbij collega-fietsers op het fietspad raast, en de drang voelt om te racen. Deze gids zal je helpen je voor te bereiden op je allereerste wielerwedstrijd.

Een wedstrijd vinden en je doelen bepalen

Voordat je begint met trainen, moet je bepalen wat je doelen zijn voor het komende evenement. Wil je finishen of wil je een wedstrijd rijden? Je antwoord zal bepalen hoeveel moeite je moet doen om te trainen. Als je wilt finishen, heb je eigenlijk alleen een basisconditie nodig – die je al hebt als je een paar uur per week fietst – en het juiste materiaal.

Maar als je een wedstrijd wilt rijden, zul je moeten trainen. Dit betekent niet dat je jezelf elke dag van de week tot op het randje van uitputting moet pushen. In plaats daarvan betekent het dat je een duidelijk beeld moet hebben van de uitdagingen die je tijdens je eerste wedstrijd te wachten staan, en van de mate waarin je in staat bent die uitdagingen aan te gaan.

Fysieke voorbereiding

Fysiek moet je sterk genoeg zijn om aan de wedstrijd deel te nemen, wat betekent dat je je training moet afstemmen op de fysieke eisen van de wedstrijd. Als je bijvoorbeeld deelneemt aan een criterium van 30 minuten, moet je je sprints en inspanningen op hoge intensiteit trainen om het hoge tempo bij te houden. Maar als je eerste wedstrijd een gravel Fondo van 100 mijl is, moet je je in plaats daarvan richten op het trainen van je uithoudingsvermogen.

Elke wedstrijd stelt zijn eigen fysieke eisen, dus het is de moeite waard om je huiswerk te doen en uit te zoeken waar je precies aan begint. Naast onderzoek naar het evenement, kun je ook een tipje van de sluier oplichten door contact op te nemen met de wedstrijdpromotor, een plaatselijke wielerclub of zelfs een plaatselijke coach, omdat zij waarschijnlijk al eerder aan het evenement hebben meegedaan of een van hun cliënten hebben geholpen bij de voorbereiding. Coaches zijn je beste weddenschap voor snelle tips, bruikbaar advies, en het beantwoorden van alle vragen die je zou kunnen hebben voor de dag van de race.

Succes met een coach

Een goede coach is iemand die een expert is op zijn gebied, die in twee richtingen kan communiceren met zijn atleten, en die een extern perspectief gebruikt om de training van zijn atleten te plannen, rustperiodes in te plannen, en alles te doen wat hij kan om ervoor te zorgen dat zijn atleten op de wedstrijddag hun volledige potentieel bereiken.

Welke invloed heeft technologie op sport?

Technologietrends die de reisindustrie transformeren

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon