Virtuele reiservaringen die je vanuit je huis kunt beleven

Virtuele reiservaringen die je vanuit je huis kunt beleven

Landen introduceren steeds vaker het vaccinpaspoort – een app die bewijst dat je bent ingeënt en dus veilig kunt reizen. Het vaccinpaspoort, dat in het leven is geroepen om de zwaar getroffen reisindustrie weer op de been te helpen, bevindt zich nog in de beginfase en er zullen nog heel wat discussies volgen tot het, hopelijk, algemeen aanvaard wordt.

Het zal dus tijd kosten om de pre-pandemische reisstatus te bereiken. Maar als je toch een paar reisjes wilt maken zonder beperkingen en een aantal van je favoriete bestemmingen wilt bezoeken, kunt je dankzij de technologie een 360-graden, interactieve virtuele reiservaring krijgen vanuit je huis. Alles wat je nodig hebt, is een smartphone of laptop en, nog beter, Virtual Reality (VR)-sets.

1.  Bekijk de hele collectie van het Louvre, Parijs

Het meest bezochte museum ter wereld heeft zijn volledige collectie van meer dan 480.000 kunstwerken gratis online beschikbaar gesteld. Dit betekent dat je de Mona Lisa van dichtbij kunt bekijken vanuit je eigen huis. Onder de beeldhouwwerken bevinden zich de Gevleugelde Overwinning van Samothraki, een marmeren beeld uit de 2e eeuw v.Chr. van de Griekse godin Nike, en de Venus van Milo, een beeld van Alexandros van Antiochië. Er zijn ook schilderijen, juwelen, textiel, meubels en tal van andere historische voorwerpen te bezichtigen.

2.  Bekijk de wilde dieren in Tembe Elephant Park

Het Tembe Elephant Park ligt verspreid over 300 vierkante kilometer in een afgelegen regio van Maputaland, KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Net als andere grote nationale parken op het continent herbergt Tembe een grote verscheidenheid aan diersoorten, waaronder de Big Five – leeuw, neushoorn, luipaard, buffel en olifant. Er zijn meer dan 340 verschillende vogelsoorten die Tembe aandoen op hun vliegroute of er leven.

3.  Ga naar het hoogste punt van Yosemite National Park

Yosemite National Park is een plek die je gegarandeerd de adem beneemt. Verspreid over 3.107 vierkante kilometer van de Sierra Nevada bergen van Californië, is het park beroemd om zijn watervallen en kampeerterreinen. Maar even boeiend zijn de eeuwenoude mammoetbomen, valleien en weiden. En welke onverschrokken bergbeklimmer wil niet de kans krijgen om de wereldberoemde granieten klif El Capitan te beklimmen?

4.  Neem je kinderen mee naar de virtuele San Diego Zoo

Een van ‘s werelds beroemdste dierentuinen zendt al geruime tijd live-streams uit over de activiteiten van zijn bewoners. De camera’s, die speciaal bedoeld zijn om kinderen meer te leren over wilde dieren, het milieu en het gedrag van dieren, zijn strategisch geplaatst in en rond de verblijven van de dieren. Ze leggen elk moment van de dieren vast – je kunt de olifanten en de panda’s zien ronddartelen, de wilde capriolen van de apen en bavianen, of de majesteit van de ijsbeer en de tijger.

5.  Reizen naar Oostenrijk

De virtuele 360-graden tour neemt je mee langs enkele van de mooiste plekjes van Oostenrijk en plaatsen met een enorme historische betekenis, zoals de ijsgrotten van Werfen en de residentie van Mozart in Salzburg.

Laat je verrassen door de grandeur van het Schönbrunn Paleis – de tocht begint in de schitterende eetkamer van Keizer Frans Jozef en Keizerin Elisabeth. Een bezoek aan het Kunsthistorisches Museum in Wenen geeft je de kans om in een paar klikken de werken van meesters als Titiaan, Rembrandt en Rafaël te bewonderen. Het museum herbergt ook de grootste Bruegel-collectie.

Waarom is een warming up en cooling down belangrijk voor fietsers?

Voordelen van sportbeoefening

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon