Topbezienswaardigheden in Europa die je gezien moet hebben

Topbezienswaardigheden in Europa die je gezien moet hebben

Van de culturele attracties in Frankrijk tot de rijkdom aan historische bezienswaardigheden in Italië en de prachtige lijst van verbluffende architecturale bestemmingen in Duitsland: de Europese landen hebben de bezoeker heel wat te bieden. Daarom kan het heel moeilijk zijn om de beste attracties uit te kiezen. Leer meer over de beste plaatsen om te bezoeken in dit cultureel diverse continent met onze lijst van de topattracties in Europa.

1.  Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Frankrijk. De smeedijzeren toren, die midden op de Champ de Mars in Parijs staat, werd oorspronkelijk gebouwd om dienst te doen als toegangspoort tot de Wereldtentoonstelling van 1889.

Ingenieur Gustave Eiffel kreeg veel kritiek op zijn ontwerp, met mensen die noemden het een monstruositeit en “een onmogelijke taak” – op het moment van de bouw, de 324-meter hoge toren (gelijk aan een 81-verdiepingen tellend gebouw) was de hoogste structuur in de wereld.

2.  Colosseum, Italië

Het Flavisch Amfitheater van Rome, beter bekend als het Colosseum, blijft een van de meest iconische symbolen van het keizerlijke Rome en is een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Italië. Het werd gebouwd in 70-80 na Christus met behulp van travertijn kalksteen en vulkanisch gesteente. Ten tijde van de bouw, en nog lange tijd daarna, was het het grootste amfitheater ter wereld en kon het tot 80.000 toeschouwers herbergen.

3.  Akropolis van Athene, Griekenland

De oude citadel, die boven op een rots uitkijkt over Athene, is een van de beroemdste toeristische bestemmingen van Griekenland. De beroemdste gebouwen van de Akropolis werden allemaal in de vijfde eeuw voor Christus gebouwd onder het toeziend oog van staatsman en generaal Pericles.

Het hart van de Akropolis is het Parthenon, een tempel gebouwd om de goden te danken voor de overwinning op de Perzische invallers (hoewel het ook een tijd dienst heeft gedaan als schatkist van de stad). Andere belangrijke gebouwen zijn de Propylaea poort (die dienstdoet als de ingang van de Akropolis) en de tempel van Nike, de Godin. Niet het sportsmerk!

4.  Stonehenge, Engeland

Het prehistorische monument Stonehenge is een van de beroemdste monumenten in het Verenigd Koninkrijk. Stonehenge, ruwweg gebouwd tussen 3000 en 2000 v.Chr., ligt in een gebied in Engeland dat bekend staat om zijn vele grafheuvels.

Het is een massieve ring van vier meter hoge zandstenen met een binnenste hoefijzervormige steencirkel. Het adembenemende Stonehenge en zijn omgeving staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Waarom de Stonehenge is gebouwd, weet niemand. Historici gokken, dat het een begraafplaats uit ver voor Christus uit de grond is gestampt.

5.  Louvre museum, Frankrijk

Het grootste kunstmuseum ter wereld, en het meest bezochte, ligt pal aan de oever van de rivier de Seine. Het oorspronkelijke 13e-eeuwse Louvre-paleis dat hier ooit stond, werd in de loop der eeuwen uitgebreid en verbouwd, wat resulteerde in het enorme gebouw van bijna 73.000 vierkante meter dat je vandaag ziet. Een must-see.

Beste fiets apps die je moet hebben om je vooruitgang bij te houden

De beste YouTube-outdoorkanalen die je kunt volgen voor inspiratie

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon