Wat is sporttoerisme?

Wat is sporttoerisme?

Sporttoerisme is een van de snelst groeiende sectoren in het toerisme. Steeds meer toeristen zijn tijdens hun reis geïnteresseerd in sportactiviteiten, of sport nu het hoofddoel van de reis is of niet. Sportevenementen in alle soorten en maten trekken toeristen aan als deelnemer of toeschouwer en bestemmingen proberen er lokale smaken aan toe te voegen om zich te onderscheiden en authentieke lokale ervaringen te bieden.

Mega sportevenementen zoals Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen kunnen een katalysator voor de ontwikkeling van het toerisme zijn, als zij met succes worden benut in termen van branding van bestemmingen, infrastructuurontwikkeling en andere economische en sociale voordelen. Hieronder hebben we meer informatie opgenomen:

Sporttoerisme en de ontwikkelingsdoelen

Toerisme kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling en de verwezenlijking van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Dit overzicht illustreert hoe sporttoerisme kan bijdragen aan de SDG’s en wat er bij de ontwikkeling van sporttoerisme moet worden overwogen om de bijdrage ervan aan duurzame ontwikkeling te waarborgen. De comparatieve kracht van sporttoerisme ligt in: Betrokkenheid bij fysieke activiteiten;

Mogelijkheden voor interacties; en Hoog ontwikkelingspotentieel bijna overal. Dankzij deze kenmerken kan sporttoerisme een belangrijke rol spelen bij de verwezenlijking van verschillende SDG’s als het op doordachte wijze wordt ontwikkeld.

Promoten van lokale regio’s

Wandeltoerisme is nu een van de populairste manieren om een bestemming te ervaren. Het stelt toeristen in staat zich beter bezig te houden met de plaatselijke bevolking, natuur en cultuur. Het beantwoordt ook aan de groeiende vraag van reizigers naar openluchtactiviteiten in het algemeen, ook wanneer zij op reis zijn. Wandeltoerisme kan overal worden ontwikkeld als een duurzaam toeristisch aanbod met een relatief kleine investering.

Het kan sociale en economische voordelen opleveren voor bewoners en gemeenschappen, mits het op de juiste manier wordt ontwikkeld en beheerd. In dit verslag worden diverse succesvolle voorbeelden van wandeltoerisme belicht en het is bedoeld als praktisch referentiekader voor bestemmingen met de nadruk op de rol van wandeltoerisme bij regionale ontwikkeling.

Mega-event en toerisme

Een mega-evenement komt een gastbestemming ten goede in die zin dat het bezoekers naar het evenement lokt en wereldwijd de aandacht op de bestemming vestigt. Naast dergelijke kortetermijnvoordelen kan het echter ook een katalysator zijn voor toeristische ontwikkeling op langere termijn in diverse aspecten, van economische tot sociale.

Deze publicatie over het maximaliseren van de voordelen van mega-evenementen voor de ontwikkeling van toerisme biedt aan de hand van een aantal illustratieve voorbeelden praktische aanwijzingen over wat een gastbestemming kan doen om de mogelijkheden van evenementen optimaal te benutten voor de ontwikkeling van toerisme. Hoewel het rapport verwijst naar inzichten uit mega-evenementen, kunnen de praktische referenties worden toegepast op alle evenementenschalen in alle bestemmingen.

Toerisme in Latijns-Amerika

Toerisme en sport zijn belangrijke culturele elementen van de wereld van vandaag en hebben een grote invloed op de moderne samenleving en het internationale toerisme. Met het oog hierop heeft de WTO een nieuwe studie uitgevoerd om een vollediger analyse te maken van de rol die sporttoerisme en sport in het algemeen spelen bij de producten die in Latijns-Amerika door Europese touroperators en toeristische websites worden aangeboden.

Beste fietsvakantiebestemmingen in Europa

Lockdown en vrijetijdsbesteding: Meer ideeën om thuis uit te proberen!

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon