Sportevenementen en reizen – Wat heb je nodig als je naar een sportevenement reist?

Sportevenementen en reizen – Wat heb je nodig als je naar een sportevenement reist?

Het reizen naar deze epische evenementen kan uitdagingen met zich meebrengen die even veeleisend zijn als die van de atleten op het deelnemersveld. Succes vereist zorgvuldige planning, uitvoering en pure wilskracht. Of je favoriete team, paard, coureur of golfer de wedstrijd nu wint of verliest, je zult als overwinnaar uit je avontuur komen als je zich houdt aan deze acht tips voor het reizen naar een groot sportevenement.

1.  Regel je reis zo lang mogelijk van tevoren

De beschikbaarheid van vluchten, hotels en huurauto’s kan in een mum van tijd verdwijnen. Boeken zodra je weet dat je naar het evenement gaat, is de enige manier om er zeker van te zijn dat je er kunt komen en dat je een plek hebt om te verblijven.

2.  Houd rekening met bijkomende kosten bij het boeken van je hotel

Hoewel hotels in afgelegen gebieden meestal minder duur zijn dan hotels in de stad, moet je er rekening mee houden hoe je van en naar de luchthaven en het grote evenement komt. Huurauto? Taxi? Openbaar vervoer? Hoeveel kost het om te parkeren bij het evenement? Doe je onderzoek. Misschien kunt je tijd en geld besparen door in een duurder hotel te overnachten dat op steenworpafstand van het stadion ligt. Kan eventueel gemakkelijk bereikbaar zijn met het OV.

3.  Koop tickets van een legitieme bron

Pas op voor zwendel met vervalste tickets. Het is het beste om tickets te kopen van een door het team goedgekeurde ticketverkoper of via een site zoals stubhub.com die het ticket garandeert. Het ticket kan nog steeds vals zijn, maar je kunt in ieder geval je geld terugkrijgen.

In sommige staten mogen erkende ticketverkopers tickets verkopen binnen een bepaalde afstand van de plaats van het evenement. Je zult zeker meer betalen dan de nominale waarde, maar het risico dat je een vals ticket koopt is kleiner omdat makelaars de tickets die ze kopen zorgvuldig doorlichten.

4.  Kom vroeg

Als vuistregel geldt dat het een goed idee is om minstens twee uur te vroeg te komen. Je wilt de plechtigheden voorafgaand aan het evenement niet missen omdat je vastzit in het verkeer, een parkeerplaats probeert te vinden of in de rij staat om naar binnen te mogen. Vergeet niet dat dit een bucketlist-evenement is. Maak er het beste van door er vroeg te zijn, zodat je de tailgating scene kunt ervaren en de energie van de menigte kunt opsnuiven terwijl de anticipatie van het grote evenement opbouwt.

5.  Wees respectvol tegenover de fans van je tegenstanders

Het bijwonen van een groot sportevenement is leuk als de fans van de tegenpartij elkaar op een vriendelijke manier in de haren vliegen. Maar het kan gemakkelijk escaleren van plagen, naar beschimpen, naar provoceren, naar vechten, vooral tussen die-hard fans in verschillende staten van nuchterheid. Vertegenwoordig je team en je fans door bescheiden te blijven en je in te houden. Loop niet het risico dat je uit de zaal wordt gezet of in de gevangenis belandt omdat je hebt gevochten.

6.  Doe aankopen buiten het stadion

De prijzen van eten en souvenirs in sportstadions zijn berucht hoog. Je zal bijna altijd meer geld uitsparen en beter eten buiten de locatie. Ik heb ontdekt dat tailgaters tot de vriendelijkste mensen ter wereld behoren. Complimenteer ze met de geur van wat ze aan het koken zijn en je zult waarschijnlijk een uitnodiging krijgen om een hapje mee te eten.

Technologietrends die de reisindustrie transformeren

Fietsen in VR: wat is het eigenlijk?

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon