Brugge: een charmante stad die je moet bezoeken

Brugge: een charmante stad die je moet bezoeken

Brugge van maart tot oktober wordt bezocht door toeristen, en in de koudste maanden trotseren budgetreizigers nog steeds het ietwat scheve Belfort. Hier zijn vijf redenen waarom je deze prachtige stad moet bezoeken. 

1. Met liefde naar Brugge

Het is een romantische stad die door stelletjes wordt bezocht. elke hoek van Brugge is romantisch! De brug over het meer Mina is vooral een favoriete plek voor stellen, want volgens het volksverhaal beloven ze elkaar eeuwige liefde als ze onder de brug kussen.

2. Ondergrondse biervondsten

Brugge, maar ook België in het algemeen, staat bekend om de productie en consumptie van bier. Hier kunt u verschillende merken lokaal bier proberen in vele tavernes verspreid over de stad. Blijkbaar worden er elke dag meer dan 12.000 flessen bier geproduceerd! Is dat niet geweldig? 

3. Rugzaktoeristen kameraadschap

Brugge is een onmisbare halte voor een Euro-trip. Omdat Brugge goedkoop is, komen er vaak veel backpackers op af. Er zijn goedkope jeugdherbergen en goedkope eetgelegenheden, wat een perfecte plek is voor jonge reizigers die hongerig zijn naar avontuur. 

4. Een stukje van Jezus

Elke dag wordt in de Brugse Basiliek van het Heilig Bloed een flacon met een watje op een grillig kussentje gelegd. Het zou gaan om een beetje van het eigenlijke Bloed van Christus, meegebracht van een kruistocht in Jeruzalem in de 12de eeuw.

5. Van verwaarloosd eendje tot gewaardeerde zwaan

Van rijkdom naar vodden en weer terug – Brugge steeg in de 14e en 15e eeuw naar de top dankzij de levensvatbare waterwegen en de instroom van welgestelde kooplieden en andere elites. In de 19de eeuw was het tij gekeerd: de stad zat krap bij kas door de eerdere verzanding van haar waterlijn, waardoor grootschalige bouwprojecten voor Brugge niet in de plannen zaten.

 

De invloed van technologie op onze vrije tijd

Fietsen voor starters: wat je moet weten voordat je begint

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon