Technologietrends die de reisindustrie transformeren

Technologietrends die de reisindustrie transformeren

Technologie speelt een belangrijke rol voor bedrijven in de reis- en toerisme-industrie. Van online boeken tot communicatie met klanten, de opkomst van technologie is de reissector echt aan het veranderen. Het kan de klantenervaring en de efficiëntie van de bedrijfsactiviteiten verbeteren.

Aangezien het gedrag en de verwachtingen van toeristen in de loop van de tijd veranderen, heeft technologie reisbedrijven geholpen een betere ervaring te bieden. Reisbedrijven sluiten zakelijke leningen af bij digitale kredietverstrekkers om hun bedrijf te ontwikkelen en omarmen verschillende soorten technologieën voor het verbeteren van de klantervaring en andere elementen.

1.  Herkenningssoftware

De hoogwaardige herkenningstechnologie omvat het scannen van het netvlies, gezichtsherkenning, vingerafdruk en andere biometrische identificatietechnieken. Deze technologie heeft een ongelooflijk potentieel voor de reisindustrie. Het helpt de persoonlijkheid van een toerist te identificeren en zijn gegevens te verzamelen. Bovendien biedt het veiligheid en helpt het personeel om oplettend te blijven en maatregelen te nemen wanneer dat nodig is. Uiteindelijk is deze technologie vereist voor betalingsprocedures omdat zij de autorisatie probleemloos en snel kan laten verlopen.

2.  Internet of Things

Internet of Things is een van de opkomende trends in reistechnologie waarbij op internet gebaseerde interconnectiviteit tussen gewone apparaten wordt gebruikt, zodat ze informatie kunnen verzenden en ontvangen. Deze technologie kan in hotelkamers worden gebruikt om klanten een apparaat aan te bieden dat alles met elkaar verbindt, van de airco en de verwarming tot de verlichting, zodat ze vanaf één plek kunnen worden bediend. Intussen worden op luchthavens bagagekoffers geïnstalleerd met sensoren die de passagiers op hun hoede maken wanneer zij passeren.

3.  Virtuele realiteit (VR)

VR biedt een totaal nieuwe ervaring voor toeristen wereldwijd. Met behulp van een virtuele 360-gradenvideo kunnen toeristen bijvoorbeeld kennismaken met een surfavontuur. Daarnaast gebruiken marktplaatsen voor reisactiviteiten dezelfde technologie om hun gebruikers een voorproefje te geven van het avontuur voordat ze een activiteit boeken. Toeristen geven hier ook de voorkeur aan omdat deze functie hen helpt een gedetailleerde beslissing te nemen.

4.  Drones

Mensen reizen het liefst en delen hun reiservaringen graag met iedereen. Kosteneffectieve drones met camera’s van klantkwaliteit zijn tegenwoordig erg populair. Reizigers leggen verschillende gebeurtenissen of omgevingen vast, waarbij ze gemakkelijk sublieme foto’s en massale uitzichten krijgen en reisdoelen stellen voor iedereen die ze bekijkt. Met deze drones, mensen gaan op vakantie en krijgen verbazingwekkende luchtfoto’s van hun avonturen die geen gewone smartphone of camera zou kunnen vastleggen. En sociale media speelt ook een vitale rol in deze procedure.

5.  Kunstmatige intelligentie (AI)

AI is verantwoordelijk voor verschillende opkomende innovaties en technologieën in de reisindustrie. Deze technologie deelt de industrie in 3 hoofdcategorieën in: Robots, Travel Bots of Chatbots, en Machine Learning. Dankzij AI kunnen handelingen die doorgaans menselijke tussenkomst en veel tijd voor het aanleren van nieuwe vaardigheden vereisen, gemakkelijk worden geautomatiseerd, waardoor de procedures sneller verlopen, de prestaties en de kwaliteit toenemen en de kosten dalen.

6.  Online boeken

Online boeken van reizen is populair geworden deze dagen. Nu worden maximale boekingen van reizen online gemaakt, of het nu reizen, vluchten, accommodaties, of andere reis-gerelateerde activiteiten zijn. Toeristen hebben nu een ideale ruimte voor het analyseren van een ongelooflijke verscheidenheid van aanbiedingen online en selecteer degenen, die voldoen aan hun verwachtingen, keuzes en eisen het meest. Een professionele reisorganisatie biedt klanten de mogelijkheid om online een reis te kiezen en te reserveren. Een luchtvaartmaatschappij maakt het boeken, kopen en verkrijgen van een reisroute online mogelijk. Een hotelier biedt via zijn site de mogelijkheid om een kamer te boeken en aanvullende voorzieningen te treffen.

Hoe train je voor een wielerwedstrijd?

Sportevenementen en reizen - Wat heb je nodig als je naar een sportevenement reist?

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon