Welke invloed heeft technologie op sport?

Welke invloed heeft technologie op sport?

Volgens Research and Markets zou de wereldwijde waarde van de sportmarkt vorig jaar een jaarlijks potentieel van ongeveer een half miljard euro bereiken. De pandemie en de onrust in de samenleving over de hele wereld hebben deze voorspellingen bijgesteld. In feite zijn sport en aanverwante gebieden dramatisch getroffen door de gebeurtenissen van 2020. De nieuwste trends vind je hieronder:

Nieuwe wearables

De tijd dat wearables in sport en wellness alleen werden geassocieerd met Fitbit-bandjes en elementaire stappentellers is voorbij. Vandaag de dag is de verscheidenheid aan wearables en de veelzijdigheid van hun functionaliteit verbluffend.

Er zijn slimme brillen voor fietsers die in realtime routes uitstippelen en weergeven, en zwembrillen voor zwemmers die onderweg belangrijke meetgegevens verzamelen. Schoenen met sensors voor voetballers en hardlopers houden snelheid, kracht, beweging, tractie, enz. bij. Er zijn zelfs pakken voor het hele lichaam die het mogelijk maken de prestaties en spiercoördinatie tijdens de training te volgen en de ervaring te verbeteren met verschillende AR- en VR-effecten. Deze wearables zijn geschikt voor professionele atleten, hobbyisten en mensen die revalideren na een trauma.

Technologieën voor telefitness

De nieuwe realiteit van het thuiswerken heeft zeker een impuls gegeven aan het concept van telefitness en alle technologische ontwikkelingen op sportgebied die thuisworkouts en coaching op afstand mogelijk maken. Ook deze categorie omvat een breed scala aan oplossingen, van populaire videoconferencingtools en mobiele apps voor instructeurs en studenten tot futuristische fitnesstechnologieën zoals slimme spiegels.

Het beste aan deze technologieën is dat ze waarschijnlijk nog heel lang bij ons zullen blijven. Telefitnessdiensten zijn met name van belang voor groepen consumenten zoals ouderen, mensen die herstellen van blessures en mensen die geen toegang hebben tot sportscholen of het om andere redenen een uitdaging vinden om buiten te trainen. Er zijn tal van gezondheids- en wellness-toepassingen op dit gebied die vooral de laatste jaren hun nut hebben bewezen.

5G en het Internet of Things

Andere innovatieve technologieën die de sport vanuit veel verschillende invalshoeken beïnvloeden, zijn de opkomende 5G-technologieën en het internet der dingen. Wearables zijn slechts een klein onderdeel van connected technologie, terwijl de mogelijkheden die het Internet der Dingen en ultrasnelle connectiviteit voor deze sector bieden werkelijk fantastisch zijn.

Deze categorie omvat grootschalige infrastructuren zoals verbonden stadions, meeslepende publiekservaringen op basis van VR/AR-oplossingen, het volgen van prestaties en analytische oplossingen. Aangenomen wordt dat deze technologieën in de toekomst de belangrijkste aanjagers van digitale transformatie in de sport zullen worden.

eSports

Als we het hebben over de meest recente technologische ontwikkelingen in de sport, zou het oneerlijk zijn om de geheel nieuwe markt in deze sector te missen die is ontstaan dankzij digitale technologieën. eSports, dat eRacing, vechtspellen, shooters, enz. omvat, is een snelgroeiende sector die is opgebouwd rond mobiele en pc-gaming, AR en VR, evenals AI-technologieën en zelfs autonome voertuigen.

Leukste buitenactiviteiten in België

Hoe train je voor een wielerwedstrijd?

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon