Fietsen voor starters: wat je moet weten voordat je begint

Fietsen voor starters: wat je moet weten voordat je begint

De huidige coronaviruscrisis houdt in dat mensen thuis moeten blijven tenzij ze essentiële verplaatsingen maken. Eén vorm van lichaamsbeweging in de buitenlucht per dag is toegestaan, en daaronder valt ook fietsen. Als je daardoor voor het eerst gaat fietsen, of als je na een lange onderbreking weer terugkomt, zijn wij er om je te helpen alle informatie te geven die je nodig hebt.

We konden je niet een volledig antwoord op elke vraag geven in één gids – zonder dat het een ondoordringbare, bijbelse, ietwat nutteloze bron zou worden. Dus in plaats daarvan zijn we begonnen met onze top tips.

1.  Koop lokaal

Fietswinkels mogen in deze periode open blijven, omdat zij een dienst verlenen aan mensen die fietsen als lichaamsbeweging gebruiken, of aan belangrijke werknemers zoals artsen en verpleegkundigen die naar hun werk gaan.

Veel fietsenwinkels zullen anders werken – het is misschien niet mogelijk om in de winkel fietsen te bekijken, maar je kunt wel de telefoon opnemen, advies inwinnen en toch een aankoop doen.

2.  Laat je fiets goed afstellen

De optimale zadelhoogte vindt je door je hiel op het verst verwijderde punt van het pedaal te plaatsen. Je been moet recht zijn, dus als je inklikt, is er een lichte buiging. je wilt ook een lichte buiging in je ellebogen – je weet dat het bereik goed is wanneer het voorwiel van de naaf uit het zicht verdwijnt onder het stuur wanneer je op de toppen rijdt.

3.  Leer hoe je een lekke band repareert

Ik herinner me mijn eerste lekke band nog goed. Ik was op de weg tussen Hollingbury en Ditchling Beacon en ik had een kleine rugzak bij me met daarin een verfrommelde zak trail mix, een hoodie en een fles water. Zelfs als ik een binnenband, een pomp en bandenlichters had gehad, zou ik niet geweten hebben wat ik ermee moest doen. Er is geen enkele reden waarom een fietser vast zou komen te zitten in niemandsland met een lekke band en geen middelen om die te repareren.

4.  Investeer in een paar belangrijke uitrustingsstukken

Fietsen kan op het eerste gezicht een nogal dure hobby lijken. En dat kan het ook worden, maar dat hoeft het niet te zijn. Je hoeft je niet uit te geven aan een garderobe die past bij een castlid van de Power Rangers-film om comfortabel te zijn. Wij raden je aan om in de volgende dingen te investeren:

Helm, Slot (als je van plan bent de fiets ergens achter te laten), Fietsverlichting, Handschoenen (in de winter), Gewatteerde fietsbroek (of maillot in de winter), een basislaag, jersey en waterdicht kwaliteitsjack, Schoenen en pedalen, Baanpomp (voor thuisgebruik), minipomp, reparatieset voor lekke banden

5.  Word lid van een fietsclub

Op dit moment worden er geen groepsritten meer georganiseerd, zodat je niet persoonlijk kunt profiteren van de plaatselijke kennis van de wegen. De meeste fietsclubs hebben echter actieve WhatsApp chats en andere online communicatiemethoden, en ze zullen nog steeds nieuwe leden verwelkomen. Misschien kunnen ze je zelfs verwelkomen in een Zwift-groepsrit.

Van buitenaf ziet een fietsclub er misschien uit als een massa zelfverzekerde, intimiderende, in lycra geklede experts. Maar een goede fietsclub heet je welkom en staat klaar om je te helpen met al je technische vragen, mechanische problemen of routeproblemen.

Brugge: een charmante stad die je moet bezoeken

De grootste Belgische wielrenners

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon