Voordelen van sportbeoefening

Voordelen van sportbeoefening

Sporten kan ons helpen ons fitter, gezonder en mentaal sterker te voelen, en dat is nog maar het begin. Sporten kan ook leuk zijn, vooral als je het doet in teamverband of met familie of vrienden.  Als je overweegt om jezelf of een familielid op te geven voor een sport en je hebt wat aanmoediging nodig, dan is het de moeite waard om de vele voordelen hieronder in gedachten te houden.

1.  Beter slapen

Fast Company suggereert dat lichaamsbeweging en sport chemische stoffen in de hersenen activeert die je gelukkiger en ontspannen kunnen laten voelen. Teamsporten bieden een kans om te ontspannen en deel te nemen aan een activiteit die je conditie verbetert. Als je buiten sport, kun je profiteren van frisse lucht, waarvan wordt gezegd dat het een goede nachtrust bevordert.

2. Een sterk hart

Uw hart is een spier en heeft regelmatig beweging nodig om fit en gezond te blijven. Een gezond hart kan het bloed efficiënt door je lichaam pompen. je hart zal beter gaan presteren als het regelmatig wordt uitgedaagd met lichaamsbeweging. Een sterker hart kan de algehele gezondheid van het lichaam verbeteren.

4.  Nieuwe verbindingen

Sport brengt een mengeling van mensen uit verschillende gemeenschappen, achtergronden, religies en geloofsovertuigingen samen. Sport kan een nieuwe manier bieden om anderen te ontmoeten met wie je misschien niet dagelijks in contact komt. Als gevolg daarvan kun je nieuwe vrienden maken. En wie weet opent het beoefenen van een sport zelfs nieuwe carrière- en zakelijke mogelijkheden voor u.

5.  Verbeterde longfunctie

Regelmatig sporten zorgt ervoor dat er meer zuurstof in het lichaam wordt opgenomen en koolmonoxide en afvalgassen worden uitgestoten. Hierdoor neemt de longcapaciteit tijdens het sporten toe, waardoor de longfunctie en de efficiëntie verbeteren.

6.  Verhoogd zelfvertrouwen

Door regelmatig te trainen en naar seizoensgebonden doelen toe te werken kunt je je zelfvertrouwen en capaciteiten opbouwen. Dit is vooral merkbaar tijdens toernooien en wedstrijden waar je en je team je vaardigheden op de proef stellen. Door het hele jaar door kleine successen te boeken, kunt je na verloop van tijd meer zelfvertrouwen opbouwen, waardoor je met meer zelfvertrouwen nieuwe projecten en opdrachten op het werk kunt aannemen.

7.  Vermindert stress

Wanneer je lichamelijk actief bent, krijgt je geest de kans om zich los te maken van de dagelijkse stress en spanningen van het leven. Lichaamsbeweging vermindert de stresshormonen in je lichaam en stimuleert de afgifte van endorfine. Deze endorfines kunnen je meer energie en focus geven voor wat het leven ook heeft.

8.  Verbeteren van de geestelijke gezondheid

Het Public Health Agency meldt dat regelmatige deelname aan sport en actief zijn ook een goede geestelijke gezondheid kan bevorderen. Dit omvat het verbeteren van je stemming, het verbeteren van je gevoel van welzijn, het verminderen van angst, het bestrijden van negatieve emoties en het beschermen tegen depressie.

9.  Goede vriendschappen ontwikkelen

Sport stelt je in staat betere relaties op te bouwen met mensen die je misschien wel kent, maar niet persoonlijk kent. Door vaak te sporten kun je veel te weten komen over iemands persoonlijkheid, zijn sterke en zwakke punten. Sporten met collega’s is een goede gelegenheid om betere relaties en netwerken op te bouwen die je kunnen helpen in je werk.

Virtuele reiservaringen die je vanuit je huis kunt beleven

Verbazingwekkende reisgadgets die elke reiziger nodig heeft

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon