Leukste buitenactiviteiten in België

Leukste buitenactiviteiten in België

Voor zo’n klein land heeft België heel wat te bieden. Van de bergen in Ardennen tot de mooie stukken in Wallonië. De lijst van hobby’s die je in België kunt uitoefenen is eindeloos. Als je graag wat doet tijdens je vakantie, dan geeft dit artikel je hopelijk veel inspiratie over wat je in België kan doen.

1.  Ga raften of kajakken in de Ardennen

Of je wilt rustig meanderen over een zacht stromende rivier of de adrenaline pompen terwijl zweepend naar beneden een aantal stroomversnellingen white-water rafting, België heeft tal van mogelijkheden. De Ardennen in het zuidoosten van België is een van de beste plaatsen voor kajakken als het heeft een groot scala aan rivieren voor verschillende niveaus van ervaring.

De drie rivieren van de Ardennen zijn de Lesse, de Ourthe, en de Semois. De Ourthe en de Semois zijn een goede keuze voor beginners. je peddelt door bosvalleien, langs een van de pittoreske dorpjes aan de oevers. De Lesse is een beetje uitdagender, met een paar kleine watervallen en stukken stroomversnelling.

2.  Muziekfestival bezoeken

Het hele jaar door (en vooral in de lente en de zomer) bruist België van de festivals in alle soorten en maten. Denk aan levendige regionale carnavals, extravagante stadsprocessies, historische reënactments, kunstinstallaties, en natuurlijk, een enorme hoeveelheid muziekfestivals in België.

Naar een festival gaan is een van de meest memorabele activiteiten om te doen in België, dus controleer altijd of je tickets kunt boeken voor een lokaal evenement als je naar het land reist. Er is het internationale megafestival Tomorrowland voor liefhebbers van elektronische muziek, de tiendaagse Gentse Feesten die al sinds 1843 bestaan, het enorme Dour Festival voor de meer alternatieve muziekfans, en het Gentse Lichtfestival voor een aantal prachtige openbare kunstwerken, om er maar een paar op te noemen.

3.  Het Venetië van België

De waterkant van Gent is prachtig, en de beste manier om het te zien is per boot. Maak een boottocht met gids door de stad en maak een reis door de geschiedenis van België. De rondleidingen duren 40 minuten en ze omvatten veel van de beste bezienswaardigheden van Gent, zoals het Gravensteen, de oude slagerij en de middeleeuwse kade.

Er zijn verschillende ophaal- en afzetpunten, maar de belangrijkste bevinden zich op de Graslei en de Korenlei. Dit zijn de twee oevers van de Leie die de middeleeuwse haven van Gent vormden. Vandaag vind je er nog steeds fotogenieke bouwwerken, zoals gildehuizen uit de 17de eeuw.

4.  Het doolhof van Durbuy

Het Doolhof van Durbuy is zeker een themapark met een twist. Het doet wat het zegt: een reuzendoolhof (gemaakt van maïs!) van meer dan 11 hectare. Er is totaal 10 kilometer aan doolhof. Het doolhof bevindt zich in het kleine dorpje Barvaux. Durbuy is een klein dorpje. Echter, wanneer je in dat doolhof verdwaalt, lijkt het wel of er geen einde aan de pas komt! Het labyrint ligt steenworpafstand van de hoofdstad. Elk jaar is er een ander thema. Dit wordt dan aangekleed en is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Populaire sporten in België

Welke invloed heeft technologie op sport?

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon