De beste YouTube-outdoorkanalen die je kunt volgen voor inspiratie

De beste YouTube-outdoorkanalen die je kunt volgen voor inspiratie

De zon staat hoog, de dagen zijn lang en het weer is warm – wat betekent dat het een geweldige tijd is om naar buiten te gaan en mooie natuurgebieden te bekijken. Hier zijn enkele kanalen die je zullen inspireren om erop uit te gaan en te verkennen. Want buiten zijn doet een mens goed en dat moet je nooit vergeten.

1.  National Geographic

Iedereen kent Nat Geo, maar hun YouTube-kanaal staat vol met prachtige video’s van het buitenleven, nationale parken, wilde landen, onderzeese avonturen, en nog veel meer. Ze hebben ook een aantal van hun bekroonde documentaires op hun YouTube-kanaal geplaatst. Er is meer te zien dan alleen time-lapse video’s van parken bij nacht of kampeertrips – maar dat is er ook, en het is allemaal leuk om naar te kijken.

2.  GoPro

GoPro’s YouTube-kanaal is deels marketing – ik bedoel, alle video’s zijn gemaakt met GoPro-camera’s en ze willen graag dat je er een koopt – maar tegelijkertijd zijn de meeste van hen verbluffend mooi en leggen ze dingen vast die anders echt moeilijk te filmen zijn. Of het nu gaat om actie en avontuurlijke sporten, vliegen op grote hoogte, of wat achtertuinwetenschappelijke capriolen, je zult veel inspiratie vinden om er op uit te gaan en zelf iets verbazingwekkends te doen, of dat verbazingwekkends nu wandelen, fietsen, bergbeklimmen is, of iets meer ontspannen zoals een goede lange wandeling of het verkennen van je lokale park of openbaar groen.

3.  REI

Je kent REI misschien als een keten van buitensportwinkels, maar hun YouTube-kanaal staat vol met een combinatie van tips, reviews en meelooptochten door het buitenleven. Bijvoorbeeld, de video hierboven is een grote dress-down van de dingen die je moet weten als je wilt gaan kamperen in de winter, maar deze video neemt je mee op een van ‘s werelds meest populaire wandelingen, de Tour du Mont Blanc. Als wandelen niet jouw ding is, is deze gids voor het inspecteren van je fiets voordat je gaat fietsen in de stad een goede, en relevant voor degenen onder ons die niet zomaar kunnen opstaan en in een middag naar een grote wildernis gaan. Maar deze 10 daagse trektocht naar Machu Picchu is misschien wel mijn favoriet.

4.  Guide You Outdoors

Guide You Outdoors is ontworpen om je aan te moedigen naar buiten te gaan, buitenruimtes en natuurlijke schoonheid te verkennen, en een leuke tijd te hebben terwijl je dat doet. De video’s gaan van tips om op een eenvoudige manier knopen te leggen tot een prachtige winterwandeling in het bos, met alle weersomstandigheden en tal van landschappen ertussenin. Er zijn zelfs tips om eetbare paddenstoelen te vinden en te oogsten terwijl je op pad bent. Het hele kanaal is informatief en inspirerend, en heel down to earth.

5.  Peak Survival

Peak Survival’s YouTube-kanaal gaat grotendeels over hoe je je kunt redden in het buitenleven en hoe je je kunt voorbereiden op noodsituaties of gewoon het ruige leven zonder het comfort van thuis. Je leert er alles over het inpakken van de juiste noodpakketten, hoe je een berenzak ophangt als je gaat kamperen, reviews van specifieke kant-en-klare noodpakketten, MRE (meals ready-to-eat) breakdowns en reviews, en nog veel meer.

Topbezienswaardigheden in Europa die je gezien moet hebben

Waarom is een warming up en cooling down belangrijk voor fietsers?

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon