Beste fiets apps die je moet hebben om je vooruitgang bij te houden

Beste fiets apps die je moet hebben om je vooruitgang bij te houden

Fietsen is een fantastische manier om fit te blijven. Hieronder vind je een lijst met gratis fiets apps die je rit kunnen volgen om je extra te motiveren, helpen met route plannen of live weersvoorspellingen krijgen. Met sommige apps kun je ook je route delen Door het delen van je route kun je jezelf motiveren de volgende keer net een paar kilometer verder te gaan! Hier is het lijtje:

1.  Strava

Ongeacht je vermogen, Strava is een uitstekende fiets tracker. Met deze gratis app kun je gemakkelijk je prestaties bijhouden door belangrijke statistieken zoals je afstand en tempo te vergelijken, waardoor het een geweldig hulpmiddel is om je voortgang te volgen en doelen te stellen.

Je kunt samen met vrienden aan wedstrijden meedoen. Je kunt daarnaast deelnemen aan de maandelijkse uitdagingen van Strava en je positie op hun klassement bijhouden. Om nieuwe routes te ontdekken, heb je ook toegang tot ‘s werelds grootste wegen- en padennetwerk. Heb je een favoriete route naar je werk? Dan kun je je route uploaden naar je telefoon of GPS-toestel om er zeker van te zijn dat je nooit meer van je route afwijkt.

2.  CycleStreets

Met CycleStreets kun je verschillende routes aanvragen, afhankelijk van wat jou het beste uitkomt. Wil je bijvoorbeeld een rustiger ritje naar je werk, dan vindt CycleStreets minder populaire, maar even veilige routes voor jou om op te fietsen.

Deze app geeft je een grote verscheidenheid aan nuttige informatie, waaronder je snelheid en afgelegde afstand. Met behulp van een live kaart kunt je je reis volgen en routebeschrijvingen ontvangen zodat je altijd precies weet waar je bent.

3.  Map My Ride

Als je merkt dat je uitgekeken raakt op dezelfde dagelijkse route, is Map My Ride een geweldige manier om nieuwe routes te ontdekken. Als je een mooie route tegenkomt, kun je die opslaan en delen met je vrienden, zodat zij er ook gebruik van kunnen maken.

Je kunt ook zien wat je vrienden aan het doen zijn op je activiteiten feed, meedoen aan uitdagingen om te concurreren met anderen, klimmen op het leader board en prijzen winnen.

Een andere erg handige functie is de audio-feedback, die je statistieken geeft, zoals het aantal verbrande calorieën en het tempo dat je hebt afgelegd.  

4.  Cyclemeter

Cyclemeter Cycling Running GPS bevat een kalender waarop je je ritten kunt bijhouden, en kunt zien wanneer je een training moet inplannen. Het kan heel motiverend zijn om te zien hoe regelmatig je hebt gefietst, en welke tijd en afstand je hebt afgelegd.

Cyclemeter heeft bemoedigende aankondigingen om je te motiveren tijdens je rit, zodat je je focus kunt behouden en het gevoel hebt dat je je eigen supporter hebt.

Het bevat ook een heleboel gratis nuttige gegevens zoals kaarten, split intervallen, en staaf- en cirkeldiagrammen om je fietstrainingen samen te vatten, zodat je je vorderingen in de gaten kunt houden.

5.  Rain Alarm

Rain Alarm is een app die je voorziet van nauwkeurige weersvoorspellingen, zodat je gemakkelijker je fietsroute kunt plannen afhankelijk van het weer.

Als je een seizoensfietser bent, kun je de satellietweergave gebruiken, die je kan helpen slecht weer te vermijden. Je kunt je route aanpassen om regenflarden en ander slecht weer te vermijden, met live meldingen om je op de hoogte te houden zodra er een weersverandering is.

6.  FillThatHole

Fill That Hole, een initiatief van Cycling UK, de grootste liefdadigheidsinstelling voor fietsers in het Verenigd Koninkrijk, is ideaal voor wie zijn of haar route vaak wordt verstoord door kuilen en andere problemen op de weg. 

Deze kunnen gevaarlijk zijn, aangezien kuilen er vaak voor zorgen dat fietsers de controle verliezen en uitwijken op de weg. Met deze app kunt je deze problemen melden bij je gemeente – je hoeft alleen maar een formulier in te vullen en Fill That Hole doet de rest.

Lockdown en vrijetijdsbesteding: Meer ideeën om thuis uit te proberen!

Topbezienswaardigheden in Europa die je gezien moet hebben

You will also like

// Social icons // Facebook // VKontakte // Odnoklassniki // Twitter // Instagram // YouTube // Telegram // Search form icon (zoom icon) // Footer WordPress icon // Arrow icon // Edit icon // Rate icon